Gå til innholdet

Retinol - superingrediensen som tar din daglige hudpleie til nye høyder...

Visste du at retinol kan gjøre underverker for huden din?

Retinol er en av de mest studerte ingrediensene innen hudhelse og populariteten for retinol har økt enormt de siste årene. Retinol er den mest fysiologiske aktive formen av vitamin A, men det skilles mellom tretinoin, retinylpalmetat og retinol. Tretinoin er den sterkeste og mest effektive brukes i reseptbelagte legemidler og behandlinger. Retinol er litt mildere enn tretinoin og brukes i hudpleie.

Retinol (vitamin A syre) har dokumentert effekt og blir omtalt som et "vidundermiddel" for huden. Retinol har fantastiske anti-age egenskaper som fornyer hudcellene og bremser aldringsprosessen, men balanserer også hudens talgproduksjon (anti-akne) Det er faktisk vitenskapelig bevist igjennom grundige tester at ingrediensen retinol har veldig gode resultater for hud. Når det brukes riktig kan retinol forbedre akne arr, jevne ut pigmentering, jevne ut hudoverflaten og gi fastere og sunnere hud.

Retinol gjør huden renere ved å balansere talgproduksjonen, virker bakteriehemmende og forhindrer nye akneutbrudd. Ved jevnlig bruk kan retinol motvirker aldring av huden ved å jevne ut små rynker og linjer.

Se alle våre retinol produkter her »

  • retinol hudpleie
  • retinol fuktighetskrem
  • fjerne rynker med retinol krem
  • retinol serum

Hvordan fungerer egentlig retinol?

De små molekylene i retinol trenger helt inn i "dermis" som er det midterste laget av huden. Dette fører til at nye hudceller kommer raskere til overflaten og huden fornyes gradvis. Andre typer hudpleieprodukter fungerer stort sett bare på det øverste laget i huden, men retinol trenger inn dypere og styrker huden innenfra ved å øke cellefornyelsen. I tillegg blir også produksjonen av kollagen og elastin styrket, noe som igjen gir en smidigere og mer elastisk hud.

Derfor vil rett bruk av retinol i hudpleie ofte redusere fine linjer, porer og gi en jevnere hudtone. Her hos oss får du gode utvalgte produkter med retinol. Vi har serum og kremer som inneholder retinol som passer alle, også nybegynnere og de med sensitiv hud. Se vårt utvalg av produkter med retinol og andre sunne ingredienser her

Det er bevist at retinol hjelper mot rynker og aldringstegn

Som nevnt er retinol en av ingrediensene innen hudpleie som det er forsket mye på, og det er konkludert med at jevnlig bruk av retinol hjelper mot fine rynker og linjer. Det er også gjort andre undersøkelser (feks denne) som konkluderer med at retinol effektivt forebygger aldring av huden og stabiliserer hudens talgproduksjon. Retinol er også kjent for å gi en jevnere hudtone med å redusere pigmentflekker og solskader.

Retinol = ANTI-AGE

Aldring skyldes en rekke faktorer, alt fra miljøet rundt oss (luftforurensing for eksempel) til stress og prosesser i kroppen din. Når huden din blir eldre vil normal cellefornyelse og kollagenproduksjon avta, noe som direkte påvirker strukturen og overflaten av huden din.

Synlige tegn på aldring som vi alle kjenner:

  • Mer ujevn hudtone, pigmentflekker og solskader.
  • Mer markerte linjer og rynker.
  • Mindre elastisk hudvev og større porer.

Kan vi forebygge rynker og linjer?

Rynker er en helt normal del av aldringen fordi huden blir tynnere, skjørere og mindre elastisk. Ansiktsområdet er stedet der rynker normalt fremkommer oftest, og da spesielt i pannen, mellom øynene og rundt munnen. Noen begynner å få synlige rynker i slutten av tjueårene mens andre først får dem i slutten av trettiårene. Når man blir eldre reduseres derfor kroppens naturlige forsvarsmekanismer og hudens cellefornyelse og reparasjon går langsommere.

Ved å begynne å bruke hudpleieprodukter med retinol forebygges aldringstegn fordi man stimulerer cellefornyelsen og øker kollagenproduksjonen i huden. Med andre ord, huden fornyes raskere ved bruk av retinol. Så JA, fine rynker og linjer kan forebygges med riktig hudpleie.

Retinol påvirker huden på molekylært nivå. Dette er blant annet omtalt i en studie som er vist i Journal of Cosmetic Dermatology. I studien konkluderte de med at ved å bruke retinol økte kollagenproduksjonen og rynker og linjer ble synlig redusert innen 12 ukers bruk.

Vi anbefaler også microneedling med dermapen, dermaroller, hydra needle eller hydra roller for å øke produksjon av kollagen og elastin i huden. Les mer om microneedling her

Hvorfor må huden gradvis tilvennes retinol?

Retinol er en svært aktiv ingrediens og derfor må huden gradvis tilvennes. Man må starte med å utvikle toleranse ved å gravis øke bruken. De første ukene kan huden bli litt tørr, rød og flassete. Slik tørr hud er ikke noe å bekymre seg for, da dette er et tegn på at huden jobber for fullt. Retinol stimulerer cellefornyelse og døde hudceller løsner fortere fra hudoverflaten.

Denne effekten kan skremme folk fra å fortsette, men ved å finne det intervallet (hvor ofte) og mengden (hvor mye) krem eller serum du påfører som passer din hud. Vær tålmodig, det tar minst 3 mnd. før de virkelig gode resultatene kommer.

Vi anbefaler å bruke retinol på kveldstid til fastsatte ganger i uken så de aktive ingrediensene får virket best mulig. Bruk solfaktor 30-50 i solen.

Vær ekstra varsom med med ansiktspeeling når du bruker retinol. En gang i uken holder. Se vårt gode utvalg i peeling for ansikt her!

Hvem kan bruke retinol?

Nødvendig oppstart avhenger av hudtype og gener, men normalt begynner hudproduksjonen å avta når man er i midten av 20-årene. Noen merker det rundt 25-års alderen mens andre merker det når de har passert 35 år. Når man ser at det blir flere rynker og linjer, mindre spenst og mørkere områder i huden kan det være et godt tidspunkt å starte med retinol, men helst før for å forebygge aldring. Unge mennesker med fet hud og akne kan med stor fordel starte tidlig med retinol.

Ulike hudtyper kan reagere ulikt på retinol. Huden må tilvennes og ofte bør man starte med et produkt med lavere prosent. Vi selger retinol serum med 0,5% og 2,5%, samt retinol kremer med 0,5% og 1,0%

Passer retinol til sensitiv hud?

Du kan bruke retinol selv om du har sensitiv hud. Du kan bruke produkter med lav prosent og etter tilvenning bruke retinol produkter annenhver kveld.

Passer retinol for fet og uren hud?

Du kan med stor fordel bruke retinol ved uren hud og akne. Retinol balanserer talgproduksjonen, virker bakteriehemmende og er forebyggende mot kviser/akneutbrudd. Retinol kan også redusere akne arr og brune flekker i huden etter akne sår, ved at huden fornyes gradvis.

Hvor ofte bør man bruke produkter som inneholder retinol?

For de som har normal hud kan retinolserum og retinolkrem brukes hver kveld, etter en gradvis tilvenning. Samme gjelder de den fet eller kombinasjonshud. For de som har sensitiv hud kan retinolserum og retinolkrem brukes annenhver kveld, etter en gradvis tilvenning.

Er A-krem og retinol det samme?

Ja og nei. Det du trenger å vite er at retinol er en form vitamin A (også kalt vitamin A syre), men ikke alle typer vitamin A er retinoider. Å bruke retinolholdige kremer eller serum er langt mer effektivt enn å bruke en vanlig A-krem, siden retinol trenger dypere inn i huden og øker hudfornyelsen. Molekylene når helt ned til dermis (det midterste hudlaget), hvor de stimulerer fornyelsen av hudcellene slik at nye og friske hudceller kommer raskere til overflaten.

Skrevet av Jeanette Andreassen - Copyright@NaturalBeauty 2022

 

 

Adresse
Marisbergtoppen 59, 4818 Færvik
Telefon
40005088
E-postadresse
shop@naturalbeauty.no
Foretaksregisteret
925566683
Theme primary color
Logo background color
Shop open for business